Viļņas biroju pārskats, 2020 Q2

Viļņas biroju tirgū 2020.gada 2.ceturksnī nav notikušas būtiskas izmaiņas

Newsec sagatavotais Viļņas biroju pārskats sniedz unikālu iespēju iepazīties ar izmaiņām Viļņas tirgus biroju segmentā. Pārskatā sniegtas jaunākās tirgus tendences un prognozes, biroju cenas un to izmaiņas, apskatīti pašreizējie jauno biroju projekti un to izstrādātāji. Pārskatā ietverta Viļņas biroju tirgus karte ar galvenajām biroju attīstības zonām.

Galvenās iezīmes

  • Negatīvās karantīnas laikā sniegtās ekonomikas prognozes, šobrīd ir pozitīvākas – Viļņas komerciālā nekustamā īpašuma tirgū netika reģistrētas būtiskas nomas cenu svārstības, un lielie tirgus nomnieki turpina īstenot ieplānotos attīstības plānus.
  • Neskatoties uz izaicinājumiem, ko izraisīja COVID-19 pandēmija, attīstītāji pabeidza plānotos projektus, piedāvājot tirgum 19,5 tūkst. m2 jaunas nomas platības.
  • Pēdējo mēnešu laikā nomas cenas Viļņas biroju tirgū nav būtiski mainījušās, bet nesen piedāvāto telpu vidējais cenu līmenis ir nedaudz palielinājies.
  • 2020. gada otrajā ceturksnī vakanto vietu īpatsvars sasniedza 3,3 procentus (palielinājies par 0,6 procentpunktiem) un B klases biroju segmentā saglabāsies spēcīgāka brīvo biroju platību palielināšanās tendence.