Newsec darbojas kā konsultants “Galerija Centrs” pārdošanā Rīgā

PROJEKTS

Darījuma priekšmets bija Galerija Centrs – tirdzniecības centrs pašā Rīgas vecpilsētas centrā, izcilā vietā. Objekts ir unikāls ar neparastu, bet īpašu un efektīvu izkārtojumu. Galerija Centrs ir 5 stāvi ar kopējo iznomājamo platību (GLA) 20 073 kv.m.

Galerija Centrs ir neparasts īpašums, jo visā pasaulē mazumtirdzniecības tirgus saskaras ar samērā lielu nenoteiktību, tāpēc, likumsakarīgi, investori visā pasaulē mēdz vēl rūpīgāk izpētīt veicamos ieguldījumus mazumtirdzniecības nozarē. Nenoliedzami pastāv arī citi izaicinājumi, piemēram, īpašuma lielums, investīciju apjoms, vispārējās mazumtirdzniecības investīciju tendences.

Lai veiksmīgi noslēgtu darījumu, Newsec komandai bija jāpārliecina potenciālie investori, ka, neskatoties uz tendencēm, tā joprojām ir drošs un likvīds investīciju objekts, kā arī jāizskaidro reālā mazumtirdzniecības tirgus situācija Baltijā, tostarp piesaistot šādām salīdzinoši lielām investīcijām dažus starptautiskus tirgus dalībniekus.

Klients
Linstow
Pakalpojums
investīciju darījumu konsultācijas
Vieta
Rīga, Latvija
Projekts
visaptverošas darījuma konsultācijas, mārketinga materiālu sagatavošana, pārdošanas procesa vadība, darījumu noslēgšana centra rekonstrukcija
Statuss
īstenots

LĒMUMS

Pirmkārt, investori bija pārliecināti, ka mazumtirdzniecības tirgu Baltijā tas nopietni neietekmēs vai arī tas paliks gandrīz neskarts, jo mazumtirdzniecības nozare Baltijā atšķiras no vairuma koncepciju visā pasaulē.

Otrkārt, mēs esam parādījuši objekta unikalitāti: tas atrodas pašā vecpilsētas centrā un tas ir vienīgais veiksmīgi funkcionējošais mazumtirdzniecības centrs šajā rajonā.

Newsec komanda pārliecināja potenciālos investorus, ka Galerija Centrs joprojām ir drošs un likvīds investīciju objkets, tostarp izzinot mazumtirdzniecības tirgus reālo situāciju Baltijas reģionā, kā arī piesaistīja dažus starptautiskā mēroga tirgus dalībniekus tik salīdzinoši nozīmīgam ieguldījumam.

REZULTĀTS

Pēc vairākām diskusijām ar investoriem un bankām, Galerija Centrs tika pārdots nekustamā īpašumi investīciju fondam “Baltic Horizon Fund” par 75 miljoniem Eur.

Kontakti

Neringa Rastenytė-Jančiūnienė
Kapitāla tirgus vadītāja Baltijas valstīs
n.rastenyte@newsecbaltics.com +370 686 17 468
Andrius Švolka, CFA
Investīciju darījumu nodaļas vadītājs Baltijas valstīs
a.svolka@newsec.lt +370 622 23305