Newsec darbojas kā konsultants loģistikas centra Berģi pārdošanā

Newsec darbojas kā konsultants loģistikas centra Berģi pārdošanā

Ir parakstīts pirkuma līgums starp Eften Real Estate Fund 4 un Lords LB Baltic Fund III, saskaņā ar kuru EfTEN iegādāsies Berģu Loģistikas Centru. Šis ir lielākais šāda veida darījums Latvijā kopš 2018. gada. Darījuma pabeigšana tiek paredzēta dažu tuvāko mēnešu laikā.

Berģu LC platība ir 50 000 m2 un tas atrodas Rīgā, Siguldas ielā. Īpašums tika būvēts 2008. gadā un tas tiek iznomāts diviem galvenajiem nomniekiem: DO IT, kas ir Dānijas mājas mēbeļu importa un izplatīšanas uzņēmums, kurš mazumtirdzniecības jomā darbojas ar nosaukumu JYSK, un Orkla Logistics, kas ir patēriņa preču piegādātājs pārtikas preču, specializētās mazumtirdzniecības, farmācijas un konditorijas nozarēs.

Īpašumu iegādājās Eften Real Estate Fund 4, kuru pārvalda Eften Capital ASm kas ir lielākais komerciālā nekustamā īpašuma pārvaldnieka uzņēmums Baltijas valstīs. Saskaņā ar EfTEN Capital Latvia valdes priekšsēdētāja Viktora Savina teikto: „Ieguldījumi loģistikas segmenta īpašumos šobrīd piedāvā vienu no labākajiem rentabilitātes rādītājiem. Berģu LC labi iederas mūsu portfelī, pateicoties tā novietojumam, kas ir stratēģiski izdevīgs un strauji attīstās, tostarp arī tā augstvērtīgajiem nomniekiem. Covid laikmetā loģistika piedzīvo strauju izaugsmi. Berģi ir ideāla vieta loģistikas centram, no kura nodrošināta viegla piekļuve ziemeļu un austrumu reģioniem (Skandināvijas un NVS valstīm) un ir viena no labākajām premium klases vietām loģistikai Rīgā. Turklāt High Bay noliktava un mūsdienīga īpašuma uzbūve apvienojumā ar tās ideālo atrašanās vietu, nodrošina tās nākotni pret alternatīvu lietojumu.”.

Īpašuma pārdevējs ir Lords LB Baltic Fund III, kuru pārvalda viens no lielākajiem komerciālā nekustamā īpašuma fonda šajā reģionā pārvaldības uzņēmumiem. Saskaņā ar Lords LB Baltic Fund III fund vadītāja Efim Hiterer teikto: “Berģu LC pārdošana ir svarīgs atskaites punkts mūsu Baltic Fund III iziešanas procesā. Vienošanās par jau otrā aktīva atsavināšanu dažu mēnešu laikā pierāda, ka mūsu pārvaldītajiem aktīviem tirgū ir pozitīvs pieprasījums, un mēs plānojam turpināt darbību, lai nodrošinātu sekmīgu fonda iziešanu.”.

Berģu LC pārdošana ir lielākais darījums loģistikas centru sektorā Latvijā pēdējo trīs gadu laikā. 2020. gadā jau ir notikuši darījumi loģistikas sektorā par summu, kas pārsniedz 50 milj. eiro, kas veido aptuveni 40% no kopējā darījumu apjoma Latvijā.

“Šobrīd mēs novērojam ievērojamu intereses pieaugumu par Baltijas tirgus loģistikas aktīviem gan no vietējiem, gan reģionālajiem tirgus dalībniekiem. Covid ietekme uz citiem NĪ segmentiem radījusi ļoti spēcīgu interesi par īpašumiem loģistikas un rūpniecības jomā. Mēs sagaidām, ka tuvākajā nākotnē investori šāda veida īpašumiem novirzīs lielu kapitāllīdzekļu apjomu”, saka Newsec darījumu vadītājs Andrius Švolka.

Newsec darbojās kā Lords LB Baltic Fund III konsultants darījumā. Pārdevēju pārstāvēja Sorainen juridiskais uzņēmums, savukārt pircēju pārstāvēja Henrihs Damroze. Iegādes darījuma finansētājs būs SEB Latvia.


Šī mājaslapa izmanto nepieciešamās sīkdatnes, lai nodrošinātu optimālu mājaslapa darbību. Lai uzlabotu mūsu mājaslapas darbību atbilstoši Jūsu interesēm, mēs vēlētos iestatīt analītikas un reklāmu sīkdatnes, saglabājot informāciju par Jūsu veiktajām izvēlēm un iepriekšējiem mājaslapas apmeklējumiem. Izvēloties opciju „Piekrītu“, Jūs piekrītat visu neobligāto sīkdatņu izmantošanai. Jūs varat izvēlēties, kuras sīkdatnes izmantot, kā arī uzzināt vairāk, apmeklējot mūsu mājaslapas sadaļu Sīkdatņu Politika