Newsec darbojas kā konsultants tirdzniecības centra pārdošanā Liepājā

Newsec darbojas kā konsultants tirdzniecības centra pārdošanā Liepājā

Starptautiskais nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmums Newsec darbojās kā konsultants Lords LB Baltic Fund III piederošā tirdzniecības centra pārdošanā. Klients, kurš iegādājies objektu pilsētas centrālajā daļā Liepājā, Latvijā, un darījuma summa, netiek atklāta.

Tirdzniecības centrā ir 25 nomnieki, no kuriem lielākais ir mazumtirdzniecības tīkls Rimi un saimniecības preču veikals JYSK, ar kopējo iznomāto platību aptuveni 6,3 tūkstošus m2.

“Šis iepirkšanās centrs ir viens no populārākajiem Liepājā, iecienīts pilsētas iedzīvotāju un viesu vidū savas attīstītās infrastruktūras, stratēģiskā izvietojuma un autostāvvietas dēļ, kas pielāgota tirdzniecības centra apmeklētāju vajadzībām. Nozīmīgs ir arī tirdzniecības centrā pieejamais plašais preču un pakalpojumu klāsts”, saka Ģirts Grīnbergs, Newsec Latvija valdes priekšsēdētājs.

Svarīga ir tirgus noturība

Saskaņā ar Ģ.Grīnberga teikto, šādu objektu segments joprojām ir pievilcīgs gan patērētāju, gan investoru vidū: „COVID-19 vīrusa pandēmijas laikā kļuva skaidrs, ka lielveikali, kur lielāko daļu nomāto vietu aizņem pārtikas mazumtirgotāji, joprojām ir pievilcīgi investoriem kā ieguldījums, kas rada stabilu finanšu plūsmu, jo tie ir izturīgi pret tirgus lejupslīdi vai citiem tirgus satricinājumiem“.

Tiek lēsts, ka katru gadu šo tirdzniecības centru apmeklē gandrīs 2,5 miljoni cilvēku, neskatoties uz to, ka Liepājā ir vēl 5 līdzīga veida lielveikalu. Karantīnas laikā tirdzniecības centrs netika slēgts, un Rimi turpināja darboties. Neskatoties uz COVID-19 vīrusa ietekmi uz kopējo mazumtirdzniecības tirgu, tirdzniecības centra nomnieki nemainījās.

Pēc Ģ.Grīnberga teiktā, veiksmīga tirdzniecības centra darbība tiks turpināta, un nebūs nepieciešamas papildus investīcijas. Klients, kurš iegādājies objektu, neplāno mainīt tirdzniecības centra mērķi, tostarp arī esošie nomnieki paliks tie paši.

Investīcijas citās valsts pilsētās

“Līdzīgi kā citās valstīs, arī Latvijā lielie lielveikali koncentrējas uz galvaspilsētu, proti, Rīgu, taču karantīnas laikā bija vērojama tendence, ka pārtikas mazumtirdzniecība ir nepārprotami nepieciešams un elastīgs segments patērētājiem. Rezultātā atrašanās vieta nav tik svarīga šim tirgus segmentam – pieprasījums būs jūtams gan galvaspilsētā, gan arī citās valsts pilsētās“, saka Ģ.Grīnbergs.

Eksperts norāda, ka šāda lieluma ieguldījums tirdzniecības centrā ārpus galvaspilsētas norāda uz tirgus likviditāti. Objektu raksturojums, piemēram, laba pieejamība, stabili, ilgtermiņa nomnieki un ilgtspējīgas darbības, ir vissvarīgākie indikatori investoriem.

Par Newsec:

Newsec ir starptautisks nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmums, kas dibināts 1994. gadā Zviedrijā un darbojas septiņās Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs. Uzņēmuma pakalpojumu klāsts aptver visas komerciālā nekustamā īpašuma pakalpojumu jomas. Newsec darbojas kā starpnieks darījumos ar nekustamo īpašumu, tostarp komerciālā nekustamā īpašuma nomā un pārdošanā. Uzņēmums sniedz nekustamā īpašuma pārvaldīšanas pakalpojumus un pārstāv klientu intereses jaunu vai jau esošu projektu attīstībā. Newsec sniedz licencētus īpašuma un biznesa novērtēšanas pakalpojumus, un tam ir lielākā tirgus izpētes un analītikas vienība Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs. Pilns pakalpojumu klāsts nodrošina sniegto pakalpojumu augstāko kvalitāti un kompetenci. Newsec ir starptautiski atzīti vērtētāji, ko apliecina Lielbritānijas Karaliskā nekustamā īpašuma vērtētāju asociācijas RICS (the Royal Institution of Chartered Surveyors) un Eiropas vērtētāju asociācijas grupas (TEGoVA) izsniegtie sertifikāti. Uzņēmums ir arī BNP (Paribas Real Estate) alianses loceklis.

 

Vairāk informācijas:

Vaida Burvienė

Mārketinga menedžere

Tel. +370 614 46793

E-pasts v.burviene@newsec.lt