Panākta vienošanās par Rīgas vecpilsētā esošā tirdzniecības centra pārdošanu par 75 milj. Eur

Panākta vienošanās par Rīgas vecpilsētā esošā tirdzniecības centra pārdošanu par 75 milj. Eur

Starptautiskais nekustamā īpašuma (NĪ) konsultāciju uzņēmums „Newsec“ bija starpnieks, pārdodot vēsturisko tirdzniecības centru „Galerija Centrs“ Rīgā, Latvijā. Norvēģijas nekustamā īpašuma attīstības uzņēmumam „Linstow“ piederošo tirdzniecības centru par 75 milj. eiro nopirka Nekustamā īpašuma (NĪ) investīciju fonds „Baltic Horizon Fund“. Tas ir lielākais šogad notikušais tirdzniecības centru darījums Baltijas valstīs. Līdz ar šo pirkumu „Baltic Horizon Fund” kļūs par lielāko diversificēto komerciālā NĪ investīciju fondu Baltijas valstīs, kas pārvalda nekustamo īpašumu gandrīz 350 milj. Eur vērtībā.

„Apsveicam „Linstow“, vienu no lielākajām Norvēģijas īpašuma pārvaldītāju komandām, ar veiksmīgu tirdzniecības centra pārdošanu Rīgas vecpilsētas galvenajā ielā, ko iegādājās NĪ investīciju fonds „Baltic Horizon Fund“. Šis darījums rāda, ka pieprasījums pēc augstas klases komerciāla NĪ saglabājas, bet Baltijas tirgus likviditāte turpina pieaugt. Tāpat priecājamies, ka esam sākuši īstenot pirmo kopīgo projektu Baltijas valstīs kopā ar mūsu grupas alianses partneri „BNP Paribas Real Estate“. Ar šādu ciešu sadarbību vēlamies stimulēt un paplašināt „Newsec“ darbību trijās Baltijas valstīs, “ – saka Ģirts Grīnbergs, „Newsec“ vadītājs Latvijā.

Pēc eksperta teiktā, tirdzniecības centri, kas darbojas pilsētas centra galvenajās ielās, ir uzskatāmi par vienu no drošākajām investīcijām, kas vēsturiski ir garantējuši stabilāko NĪ investīciju atdevi. Šī iemesla dēļ Rīgā pārdotais tirdzniecības centrs tiek saukts arī par Baltijas valstu mazumtirdzniecības briljantu. Šādu tirdzniecības centra „Galerija Centrs“ raksturojumu nosaka ne tikai prestižā atrašanās vieta vecpilsētā, kas nodrošina iespaidīgu apmeklētāju plūsmu – vairāk nekā 7 milj. gadā, bet arī labi pazīstami ilgtermiņa nomnieki – šobrīd ēkā, kas aizņem 20 tūkst. kvadrātmetru, apmetušies vairāk nekā 110 nomnieki.

“T/c Galerijas Centrs pārvaldīšana un attīstīšana uzņēmumam Linstow ir bijis fantastisks piedzīvojums. Mēs kā uzņēmums lepojamies ar sarežģītu pilsētvides sakārtošanas un attīstības projektu realizēšanu, un Galerija Centrs šajā ziņā ir lielisks piemērs,” stāsta Linstow Center Management valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds.

“Šis darījums Linstow sniegs jaunas izaugsmes iespējas, jo mēs sevi saredzam kā ilgtermiņa investoru šajā reģionā,” uzsver AS Linstow valdes priekšsēdētājs Pērs Mortensens, paužot gandarījumu un pateicību visām iesaistītajām pusēm, kas piedalījās šajā veiksmīgajā darījumā.

Tarmo Karotams, „Baltic Horizon Fund“ vadītājs apgalvo, ka šis darījums fonda valdījumam piešķirs vēl lielāku svaru: „Pēc pirkuma fondam piederēs trīs tirdzniecības centri katras Baltijas valsts galvaspilsētas centrā: „Galerija Centrs” Rīgā, „Postimaja” Tallinā un „Europa” Viļņā. Mēs arī turpmāk centīsimies kļūt par galveno tirdzniecības centru īpašnieku ilgtermiņa partneri labākajiem mazumtirdzniecības tirgū, kas meklē iespējas attīstīt jau esošas un jaunas preču zīmes Baltijas valstīs”.

„Galerija Centrs“ ir vēsturiska Rīgas vecpilsētas ēka. Aktīva tirdzniecība tajā notiek jau no 1938. g., bet pirms vairākiem gadiem ēka svinēja 80 gadu jubileju. Tirdzniecības centrs 2006. gadā tika kompleksi modernizēts – ēka tika paplašināta blakus esošās Rīdzenes ielas virzienā, tika atjaunots komerciālais tēls. Pēc renovācijas „Galerija Centrs“ kļuva par pirmo tirdzniecības centru Baltijas valstīs ar stikla fasādi. Pēc veiksmīgajām pārmaiņām šis tirdzniecības centrs nostiprināja savu pozīciju kā īpašs tirdzniecības centrs Rīgā.


Šī mājaslapa izmanto nepieciešamās sīkdatnes, lai nodrošinātu optimālu mājaslapa darbību. Lai uzlabotu mūsu mājaslapas darbību atbilstoši Jūsu interesēm, mēs vēlētos iestatīt analītikas un reklāmu sīkdatnes, saglabājot informāciju par Jūsu veiktajām izvēlēm un iepriekšējiem mājaslapas apmeklējumiem. Izvēloties opciju „Piekrītu“, Jūs piekrītat visu neobligāto sīkdatņu izmantošanai. Jūs varat izvēlēties, kuras sīkdatnes izmantot, kā arī uzzināt vairāk, apmeklējot mūsu mājaslapas sadaļu Sīkdatņu Politika