Rīgas biroju pārskats 2019

Rīgas biroju pārskats 2019

Līdz 2018. gada beigām mūsdienu biroja telpu apjoms Rīgā bija 650 000 kv.m., kas ir ekvivalents 1,0 kv.m. uz vienu iedzīvotāju. Lielākā attīstība norisinājās Teikas apkārtnē. Galvenie nomnieki bija Accenture un DNB ASA. Pārējie divi iesniegtie projekti 2018. gadā bija 4000 kv.m, turklāt abi no tiem ir veco ēku atjaunošanas projekti telpām, kas atrodas Rīgas centrā. Tādas tendences pierāda, ka nomnieki pieprasa kvalitatīvas telpas ar moderniem biroja risinājumiem.

Straujš modernā biroja krājuma pieaugums ir gaidāms 2019. gada pirmajā pusē. Sākumā ar RED Line un Telegraph biroju ēkām, kuras plānots atvērt 2019. gada otrajā ceturksnī. Turklāt tajā pašā laika posmā TC Akropole vajadzētu atvērt 9000 kv.m biroju ēku blakus jaunuzceltajam iepirkšanās centram. Visbeidzot – Z torņi 2019. gada otrajā ceturksnī pievienos ievērojamu 24 000 kv.m. attiecībā uz kopējo Rīgas moderno biroju krājumu.

Attīstība paplašinās gan uz dienvidiem, gan uz ziemeļiem no pilsētas vēsturiskā centra. Skanstes projekts ievērojami palielinās biroja fondu ar tādiem projektiem kā Hanzas 14B (Capitalica) un Elemental Skanste (Kapitel), savukārt Z-Towers atvērsies 2019. gadā, uzsākot attīstīt Pārdaugavas apgabalu.

Kopumā tiek prognozēts, ka 2019. – 2020. gadā Rīgas biroju tirgus tiks papildināts ar vairāk nekā 100 000 kv.m mūsdienīgu biroja telpu.


Šī mājaslapa izmanto nepieciešamās sīkdatnes, lai nodrošinātu optimālu mājaslapa darbību. Lai uzlabotu mūsu mājaslapas darbību atbilstoši Jūsu interesēm, mēs vēlētos iestatīt analītikas un reklāmu sīkdatnes, saglabājot informāciju par Jūsu veiktajām izvēlēm un iepriekšējiem mājaslapas apmeklējumiem. Izvēloties opciju „Piekrītu“, Jūs piekrītat visu neobligāto sīkdatņu izmantošanai. Jūs varat izvēlēties, kuras sīkdatnes izmantot, kā arī uzzināt vairāk, apmeklējot mūsu mājaslapas sadaļu Sīkdatņu Politika