Rīgas biroju pārskats, 2020 H1

Rīgas biroju tirgus - lielajam potenciālam pietrūkst dzirksteles

Newsec sagatavotais Rīgas biroju pārskats sniedz unikālu iespēju iepazīties ar izmaiņām Rīgas tirgus biroju segmentā. Pārskatā sniegtas jaunākās tirgus tendences un prognozes, biroju cenas un to izmaiņas, apskatīti pašreizējie jauno biroju projekti un to izstrādātāji.

Galvenās iezīmes

  • Kopš 2019. gada sākuma līdz 2020. gada vidum nomniekiem tika piedāvāti 113 tūkstoši m2 jaunu biroja platību, kas ir tikpat daudz, cik viss moderno biroju piedāvājums iepriekšējos septiņos gados (2011 – 2018).
  • Neskatoties uz izaicinājumiem, ko izraisīja COVID-19 pandēmija, attīstītāji pabeidza plānotos projektus, piedāvājot tirgum 19,5 tūkst. m2 jaunas nomas platības.
  • Intensīva jauno projektu izstrāde 2020. gada pirmajā pusgadā kopējo nomai piedāvāto telpu platību palielināja par 6 %, bet 2019. gadā – gandrīz par 15 %.
  • Par Rīgas “dusošā” biroju tirgus stimulu varētu kļūt bankas, apdrošināšanas uzņēmumi un starptautiski pakalpojumu centri, kam raksturīga augsta darba kultūra un kuri cenšas nodrošināt labus apstākļus saviem darbiniekiem.