Rīgas biroju pārskats, 2021 Q3

Rīgas biroju tirgū vērojama priekšnomas darījumu palielināšanās

“Riga Office Outlook” pārskats par 2021. gada 3. ceturksni liecina, ka Latvijas galvaspilsētā tiek attīstīts arvien vairāk jaunu biroja platību. Līdz ar jauno īpašumu attīstīšanu, pieaug arī priekšnomas līgumu skaits.

GALVENĀS IEZĪMES

  • Vairāki mazi un vidēji nomas darījumi, kā arī viens nozīmīgs priekšnomas līgums 3. ceturksnī sekmēja 24 000 m² biroja platību iznomāšanu.
  • Ņemot vērā pieprasījumu gan pēc A, gan B klases birojiem, kopējā tirgus vakance 3. ceturksnī samazinājās no 13.2% līdz 12.5%.
  • Pieprasījums pēc A un B klases birojiem pēdējā laikā ir bijis līdzīgs, cenas ir stabilas: A klases biroju nomas maksa ir 14-18 EUR/m² un B klases biroju noma sastāda ap 9-16 EUR/m².
  • 2022. gadā Rīgas tirgu papildinās vairāk nekā 40 000 m² jaunas biroja platības.
  • Tā kā tuvākajā laikā tiks piedāvāts daudz jaunu biroju platību, paredzams, ka priekšnomas līgumu skaits palielināsies pieprasītākajos birojos, ar fokusu uz darbinieku labsajūtas uzlabošanu.


Šī mājaslapa izmanto nepieciešamās sīkdatnes, lai nodrošinātu optimālu mājaslapa darbību. Lai uzlabotu mūsu mājaslapas darbību atbilstoši Jūsu interesēm, mēs vēlētos iestatīt analītikas un reklāmu sīkdatnes, saglabājot informāciju par Jūsu veiktajām izvēlēm un iepriekšējiem mājaslapas apmeklējumiem. Izvēloties opciju „Piekrītu“, Jūs piekrītat visu neobligāto sīkdatņu izmantošanai. Jūs varat izvēlēties, kuras sīkdatnes izmantot, kā arī uzzināt vairāk, apmeklējot mūsu mājaslapas sadaļu Sīkdatņu Politika