Rīgas biroju pārskats, 2022 Q1

2022. gada pirmā ceturkšņa apskats “Riga Office Outlook” parāda aktuālās tendences Rīgas biroju tirgū. Lai gan šajā ceturksnī ekspluatācijā netika nodotas biroja platības, tomēr tirgus ir bijis aktīvs – turpinājās darbs pie lielu biroja projektu būvniecības, kā arī tika noslēgti vairāki nozīmīgi nomas priekšlīgumi.

GALVENĀS IEZĪMES

  • 2022. gada 1. ceturksnī tika iznomāti ap 16,000 m² biroju platības, no kuriem ap 13,000 m² bija nomas priekšlīgumi birojos būvniecības stadijā.
  • Brīvo telpu īpatsvars jeb vakance uz 2022. gada 1. ceturkšņa beigām sastādīja 11.6%.
  • 2022. gadā kopumā plānots uzbūvēt 21,000 m² jaunu biroju platību.
  • Ne tikai jaunie, bet arī esošie biroju projekti tiecas nodrošināt telpu kvalitāti un energopatēriņu atbilstoši pēdējiem mūsdienu standartiem.
  • Nomas maksas gan A klases, gan B klases birojos nav mainījušās.

 


Šī mājaslapa izmanto nepieciešamās sīkdatnes, lai nodrošinātu optimālu mājaslapa darbību. Lai uzlabotu mūsu mājaslapas darbību atbilstoši Jūsu interesēm, mēs vēlētos iestatīt analītikas un reklāmu sīkdatnes, saglabājot informāciju par Jūsu veiktajām izvēlēm un iepriekšējiem mājaslapas apmeklējumiem. Izvēloties opciju „Piekrītu“, Jūs piekrītat visu neobligāto sīkdatņu izmantošanai. Jūs varat izvēlēties, kuras sīkdatnes izmantot, kā arī uzzināt vairāk, apmeklējot mūsu mājaslapas sadaļu Sīkdatņu Politika