Viļņas biroju tirgus pārskats, 2020 Q3

Viļņas vakanto biroja telpu daudzums drīz sasniegs Eiropas vidējo līmeni

Newsec sagatavotais Viļņas biroju pārskats sniedz unikālu iespēju iepazīties ar izmaiņām Viļņas tirgus biroju segmentā. Pārskatā sniegtas jaunākās tirgus tendences un prognozes, biroju cenas un to izmaiņas, apskatīti pašreizējie jauno biroju projekti un to izstrādātāji.

Galvenās iezīmes

  • 2020. gada 3. ceturksnī piedāvājums Viļņas moderno biroju tirgū pieauga par 50,100 m2 jeb 6,7 %. Tā ir lielākā pievienotā platība viena ceturkšņa laikā kopš “Quadrum” un “City” projektiem, kuri nonāca tirgū pirms 4 gadiem.
  • Biroju projektu būvniecība Viļņā neapstājās, lai gan arī nebija oficiālu paziņojumu par jaunu biroju projektu būvniecības uzsākšanu. Līdz 3. ceturkšņa beigām Viļņā tika izbūvētas biroja telpas apmēram 236,800 m2 platībā.
  • Kopš gada sākuma platību apmērs pārsniedza 77,000 m2, jo nomas tirgus palēninājās par apmēram 15% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. 2020. gada 3. ceturksnī nomas tirgus samazinājās par 53% salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni, sasniedzot 13,300 m2.
  • Kopējais vakanto vietu skaits 2020. gada 3. ceturksnī pieauga no 3,3% uz 4,9%. A klasē tas pieauga no 2,1% līdz 3,2 %, savukārt B klasē no 4,3% līdz 6,3%. Nomājamās platības modernajā biroju segmentā auga straujāk, pateicoties ievērojamam jauno piedāvājumu pieaugumam un nomas darījumu tirgus palēninājiemam.
  • Gada beigās vakanto telpu piedāvājums, visticamāk, pieaugs līdz 7-8%. Arvien augošais piedāvājums joprojām būs galvenais iemesls nomniekiem redzēt arvien lielākas izvēles iespējas.
  • Ticamākā nākotnes vīzija ir tāda, ka galvenais motīvs nepieciešamībai uzturēt biroju kļūs par uzņēmuma kultūras un identitātes veicināšana.


Šī mājaslapa izmanto nepieciešamās sīkdatnes, lai nodrošinātu optimālu mājaslapa darbību. Lai uzlabotu mūsu mājaslapas darbību atbilstoši Jūsu interesēm, mēs vēlētos iestatīt analītikas un reklāmu sīkdatnes, saglabājot informāciju par Jūsu veiktajām izvēlēm un iepriekšējiem mājaslapas apmeklējumiem. Izvēloties opciju „Piekrītu“, Jūs piekrītat visu neobligāto sīkdatņu izmantošanai. Jūs varat izvēlēties, kuras sīkdatnes izmantot, kā arī uzzināt vairāk, apmeklējot mūsu mājaslapas sadaļu Sīkdatņu Politika