Viļņas biroju tirgus pārskats, 2021 Q2

LĒNĀKS TEMPS OTRAJĀ CETURKSNĪ NODROŠINA SPĒCĪGU PAMATU VIĻŅAS BIROJA TIRGUS ATTĪSTĪBAI OTRAJĀ PUSGADĀ

Newsec speciālistu sagatavotais 2021. gada 2. ceturkšņa pārskats par Viļņas biroju tirgu parāda, ka gada otrajā ceturksnī dominēja nomas darījumi ar birojiem modernajos biznesa centros, kuriem ir salīdzinoši maza platība. Un kopējā nomas platība bija 14 tūkstoši kvadrātmetru.

  • Kopējā iznomāto biroju platība gada pirmajā ceturksnī bija 45 tūkstoši kvadrātmetru, kas atbilst pēdējo piecu pusgada darījumu vidējam rādītājam.
  • Otrais ceturksnis nebija iezīmējies ar rekordiem vai nozīmīgiem darījumiem biroju tirgū. Divas trešdaļas darījumu bija par īpašumiem, kuru platība pārsniedza 500 kv.m., savukārt pavisam maz darījumi notika ar īpašumiem, kuru platība bija 200-300 kv.m.
  • 2021. gada otrais pusgads sākās ar lielāko biroju nomas darījumu šogad. Girteka Logistics un Galio Group parakstīja nomas līgumu par 14 tūkstošiem kvadrātmetru biroju platību biznesa centrā Girteka Park Laisvės pr. 36 Viļņā.
  • Kopējais biroja tirgus vakanču līmenis otrajā ceturksnī samazinājās no 7,1% līdz 6,6%, savukārt vakanču līmenis A klases birojiem – vēl vairāk: no 5,9% līdz 4,9%.