Viļņas biroju tirgus pārskats, 2021 Q4

Viļņā 2022. gada sākumā biroju tirgus ir karsts, pieejamās platības palielināsies lēni un cenas augs

Viļņas biroju tirgus 2022. gadu sāk saspringti. Paredzams, ka jau tā ierobežotais A klases biroju telpu piedāvājums pieaugs lēni un līdz ar inflāciju, būvmateriālu un darbaspēka izmaksu pieaugumu, tas veicinās nomas maksu kāpumu.

GALVENĀS IEZĪMES

  • 2021. gada pēdējos trīs mēnešos tika iznomāti gandrīz 32 400 kvadrātmetri, bet visa gada laikā – 133 200 kvadrātmetri biroja platību.
  • Kopējais brīvo telpu īpatsvars Viļņas biroju tirgū 2021. gada pēdējā ceturksnī pieauga no 5,3% līdz 7,8%. Tomēr pēdējā laikā piedāvājums tika papildināts tikai ar B+ un B klases projektiem.
  • A klases biroju nomas maksas 2021. gada ceturtajā ceturksnī bija 16-18 EUR par kvadrātmetru, savukārt B klases birojiem – no 10 līdz 14 EUR par kvadrātmetru.
  • Būvmateriālu, enerģijas un darbaspēka izmaksu pieauguma dēļ, paaugstināsies jauno biroju nomas maksas.


Šī mājaslapa izmanto nepieciešamās sīkdatnes, lai nodrošinātu optimālu mājaslapa darbību. Lai uzlabotu mūsu mājaslapas darbību atbilstoši Jūsu interesēm, mēs vēlētos iestatīt analītikas un reklāmu sīkdatnes, saglabājot informāciju par Jūsu veiktajām izvēlēm un iepriekšējiem mājaslapas apmeklējumiem. Izvēloties opciju „Piekrītu“, Jūs piekrītat visu neobligāto sīkdatņu izmantošanai. Jūs varat izvēlēties, kuras sīkdatnes izmantot, kā arī uzzināt vairāk, apmeklējot mūsu mājaslapas sadaļu Sīkdatņu Politika