Galio Group informē par plāniem būvēt Gustavs biznesa centra otro ēku: par nomas partneri izvēlas Newsec

Galio Group informē par plāniem būvēt Gustavs biznesa centra otro ēku: par nomas partneri izvēlas Newsec

Nekustamo īpašumu attīstības un pārvaldības uzņēmums Galio Group ir paziņojis par plāniem sākt būvēt otro no trim plānotajām Gustavs biznesa centra ēkām Rīgā, Gustava Zemgala gatvē. Šis projekts papildinās Rīgas biroju tirgu ar 14 400 m2 kvalitatīvu un energoefektīvu iznomājamo platību. Par nomas partneri ekskluzīvai nomnieku piesaistei Galio Group ir izvēlējusies starptautisko nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmumu Newsec.

Projektam noslēdzoties, Gustavs biznesa centra komplekss sastāvēs no trīs biroju ēkām ar kopējo iznomājamo platību 41 000 kvadrātmetru un 1 000 autostāvvietām. Galio Development valdes loceklis Latvijā Kaspars Beitiņš stāsta, ka šis ēku komplekss tiek veidots kādreizējā industriālajā teritorijā, kas pamazām pārtop par dinamisku, dzīvei, darbam un atpūtai piemērotu pilsētvidi. “Mūsu mērķis ir panākt, lai topošais darījumu centrs kļūtu par unikālu daļu no šīs vēsturiski bagātās un prestižās Rīgas apkaimes, kas atrodas tikai desmit minūšu attālumā no pilsētas centra,” saka K. Beitiņš.

Pirmās ēkas celtniecība tika pabeigta jau pagājušajā gadā, un šobrīd tajā strādā vairāk nekā 1 100 darbinieku. Enkurnomnieks ir SEB Global Services, kā arī nomnieki – Prenta un iLunch. Otrajā biroju ēkā būs seši stāvi, kopējā iznomājamā platība 14 400 kvadrātmetru un divu līmeņu pazemes autostāvvieta ar 403 autostāvvietām, kur atradīsies arī elektromobiļu, elektrisko skūteru uzlādes punkti un velosipēdu glabātuve. “Projektējot un būvējot ēkas, mēs īpašu uzmanību pievēršam ilgtspējībai, lai tā atbilstu augstākajām BREEAM Jaunās būvniecības sertifikācijas prasībām “teicami” kategorijai (BREEAM New Construction Excellent). Pirmā biznesa centra Gustavs ēka bija pirmā ēka Latvijā, kas saņēma BREEAM Excellent Fully Fitted sertifikātu. Tas ir būtisks ieguldījums mūsu nākotnē,” atzīmē Kaspars Beitiņš.

Jaunu biroju ēku būvniecība Rīgā ir aktivizējusies tikai pēdējā laikā, novērojis starptautiskais nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums Newsec. Vēl pirms dažiem gadiem Rīgā bija neliels kvalitatīvu, mūsdienu prasībām atbilstošu biroju telpu piedāvājums, un uzņēmumiem bija jāstrādā novecojušās, neefektīvi projektētās ēkās ar zemu energoefektivitātes līmeni. Ir labi, ka tādi uzņēmumi kā Galio Group uzņēmās iniciatīvu un izstrādāja vairākus augstas klases ilgtspējīgu biroju ēku projektus, kas tagad ļauj vietējiem un starptautiskajiem uzņēmumiem paplašināt savu darbību un pārcelties uz modernām telpām. Galio Group pieeja attīstīt ēkas, rūpējoties par vidi, nodrošināt ekoloģiskus un enerģiju taupošus tehniskos risinājumus, būvēt saules paneļus un koncentrēties uz darbinieku komfortu atbilst Newsec vērtībām, tāpēc mēs esam ļoti priecīgi sadarboties ar tik proaktīvu partneri”, stāsta Dace Priede, Newsec biroju risinājumu vadītāja Latvijā.

Kā uzsver D. Priede, kvalitatīvas darba vietas pievienotā vērtība ir viens no faktoriem, kas pēc straujās attālinātā darba popularitātes Covid-19 pandēmijas laikā tagad palīdz piesaistīt darbiniekus darbam birojos. “Nākotnē biroju darbā dominēs hibrīdmodelis, sadalot darba laiku starp mājām un biroju, un kvalitatīvas biroju telpas ir viens no svarīgiem priekšnosacījumiem, lai rūpētos par darbinieku labbūtību darbā,” saka D. Priede.

Gustavs biznesa centra kompleksa attīstītājs ir Lietuvas nekustamo īpašumu uzņēmums Galio Group, kas Lietuvā īstenojis projektus 212 000 m2 platībā. Ekskluzīvu sadarbību ar starptautisko nekustamo īpašumu konsultācijas uzņēmumu Newsec, kas darbojas septiņās valstīs – Baltijas valstīs un Ziemeļvalstīs, Galio Development izvēlējusies pēc rūpīgas vairāku potenciālo sadarbības partneru izvērtēšanas. “Mūs pārliecināja Newsec augstie profesionālie standarti un ilggadējā pieredze, strādājot Baltijā,” saka Galio Development valdes loceklis Latvijā Kaspars Beitiņš.

Gustavs biznesa centrs, kas atrodas blakus stratēģiskam Rīgas satiksmes mezglam – Brīvības gatves un Gustava Zemgala gatves krustojumam, tiek celts kā gan vizuāli saskanīgs, gan pieejamo pakalpojumu klāsta ziņā pārdomāts biroju ēku komplekss. Biroju ēkā atradīsies plašs ātrijs ar caurspīdīgiem, dienasgaismu nodrošinošiem griestiem, restorāns ātrajām maltītēm, plašs lobijs tikšanās vietām, kā arī jumta terase, no kuras baudīt pilsētas ainavas. Tuvumā pieejami veikali, kafejnīcas, trenažieru zāles, kā arī kultūras pasākumi un citas pilsētas dzīves priekšrocības.

Interesē noma? Lūdzu sazinieties:

Melina Malisko
m.malisko@newsec.lv
+37126591692