“Lords LB Baltic Fund III” ir pārdevis tirdzniecības centru Jelgavā, Latvijā

“Lords LB Baltic Fund III” ir pārdevis tirdzniecības centru Jelgavā, Latvijā

Slēgtais nekustamā īpašuma ieguldījumu fonds “Lords LB Baltic Fund III” ir pārdevis tirdzniecības centru “Valdeka” Jelgavā, Latvijā. Puses ir vienojušās saglabāt konfidencialitāti saistībā ar šī darījuma finanšu informāciju un neatklāt uzņēmumu, kas iegādājies īpašumu. Darījumu palīdzēja noslēgt starptautiskais nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums “Newsec”.

“Lords LB Baltic Fund III” iegādājās 14 185 kvadrātmetru lielo un 423 autostāvvietu ietilpīgo tirdzniecības centru 2013. gadā.

“Šis īpašums investoriem ir pievilcīgs ne tikai tā stratēģiskās atrašanās vietas dēļ Jelgavā, bet arī labi zināmu, ilgtermiņa īrnieku dēļ. Neatkarīgi no 2021. gada pirmā ceturkšņa nenoteiktības un palēninātās investīciju aktivitātes mazumtirdzniecības nozarē, pašlaik redzam ievērojamu pieaugumu interesei par līdzīgiem aktīvu veidiem. Šogad mūsu mērķis ir pārdot vēl citus līdzīgus fonda pārvaldītos īpašumus,” informē Efims Hiterers (Efim Hiterer), “Lords LB Baltic Fund III” fondu pārvaldītājs.

Andriuss Švolka (Andrius Švolka), “Newsec” Investīciju darījumu grupas vadītājs Baltijā, piekrīt: “Šis darījums parāda apkārtnes tirdzniecības centru tirgus likviditāti neatkarīgi no tā, vai tie atrodas galvaspilsētā vai mazākās pilsētās. Laba piekļuve, stabili un ilgtermiņa īrnieki ar darbības nepārtrauktību visos tirgus apstākļos joprojām ir ieguldītāju skatījumā vissvarīgākie faktori.”

2012. gadā dibinātais “Lords LB Baltic Fund III” ir slēgts fonds informētiem ieguldītājiem. Fondu pārvalda Lietuvas Bankas licencēts ieguldījumu pārvaldes uzņēmums “Lords LB Asset Management”, kas kopš 2008. gada sniedz pakalpojumus institucionāliem un privātiem investoriem.