“Newsec” iegādājas vienu no lielākajiem īpašumu pārvaldītājiem Baltijā “BPT Real Estate”

“Newsec” iegādājas vienu no lielākajiem īpašumu pārvaldītājiem Baltijā “BPT Real Estate”

“Newsec” no privātā kapitāla fonda pārvaldnieka “Baltcap” ir iegādājies “BPT Real Estate”, vienu no lielākajām nekustamā īpašuma pārvaldīšanas kompānijām Baltijas valstīs. “BPT Real Estate” pieder nekustamo īpašumu pārvaldības uzņēmumi, kas darbojas ar tādu pašu nosaukumu Lietuvā, Latvijā un Igaunijā, kā arī akciju sabiedrība “Projector”, kas ir tehnisko konsultāciju un TDD pakalpojumu sniedzēja Baltijas valstīs. Pēc šī darījuma “Newsec” būs lielākā neatkarīgā nekustamo īpašumu pārvaldīšanas kompānija reģionā.

Kā norāda Ugņus Meidus, ”Newsec” ģenerāldirektors Baltijā, – šis ir “Newsec” grupas stratēģisks solis, lai stiprinātu savu klātbūtni visos trijos Baltijas tirgos un būtiski stiprinātu savu kā reģionālā īpašuma pārvaldītāja un būvniecības vadības eksperta pozīciju.

“Pēc šī darījuma “Newsec” Baltijas valstīs pārvaldīs vairāk nekā 84 komerciālus nekustamos īpašumus, kuru kopējā platība ir 880 000 kvadrātmetru, kā arī 74 speciālistu komandu, kas nodarbojas ar komerciālo īpašumu pārvaldību. Iegādājoties “BPT Real Estate”, mēs kļūsim par lielāko neatkarīgo nekustamo īpašumu pārvaldīšanas kompāniju Baltijā un varēsim piedāvāt klientiem visaugstāko kompetences un ekspertu līmeni visā reģionā. Mēs to nodrošināsim, ieviešot vienotus darbības standartus, procesus un kvalitātes vadības sertifikācijas risinājumus, kā arī digitalizējot pakalpojumus”, saka Meidus, kurš pēc darījuma būs arī “BPT Real Estate” ģenerāldirektors.

Pēc pušu vienošanās darījuma vērtība netiek publiskota. Pēc iegādes “BPT Real Estate” darbosies ar nosaukumu “Newsec”, savukārt “Projector” turpinās darboties ar savu zīmola nosaukumu.

“Kā parasti, mēs nododam spēcīgu uzņēmumu stratēģiskajam investoram ar skaidru redzējumu tālākai attīstībai. Es ticu, ka, apvienojot BPT tirgus klātbūtni un “Newsec” pakalpojumu piedāvājumu, īpašumu īpašnieki gūs labumu no vēl augstākas pievienotās vērtības pakalpojumiem. “BaltCap” tagad koncentrēsies uz “Workland”, kas ir kopā strādāšanas un elastīgu darba vietu risinājumu nodrošinātājs, jo tam ir liels potenciāls”, komentē Šarūns Alekna, “BaltCap” partneris.

“BaltCap” iegādājās “BPT” 2015. gadā.

Patriks Attemarks, “Newsec Group” ģenerāldirektors norāda, ka uzņēmuma iegāde ir viens no “Newsec” izaugsmes virzieniem: “Stratēģija, ko mēs esam īstenojuši daudzus gadus, pastāvīgi stiprinot mūsu pozīcijas, apvienojot organisku izaugsmi un uzņēmumu mērķtiecīgu iegādi, ir atmaksājusies. “Newsec” grupa ir līdere Baltijā un Ziemeļeiropā sava pārvaldāmā īpašuma portfeļa apjoma ziņā, kura vērtība ir 65 miljardi eiro un kopējā platība ir vairāk nekā 46 miljoni kvadrātmetru. Pēc pēdējā rādītāja mēs atrodamies otrajā vietā Eiropā. Tas ļauj piedāvāt saviem klientiem visu starptautisko nekustamā īpašuma pakalpojumu klāstu no viena avota, tādējādi nodrošinot plašu stratēģisku pieeju uzņēmumu nekustamā īpašuma vajadzībām,” uzsver Attemareks.

Īpašumu pārvaldības pakalpojumu grupa “BPT Real Estate” dibināta 2001. gadā, un tai ir biroji Viļņā, Rīgā un Tallinā. Tā administrē biznesa centrus, mazumtirdzniecības komerctelpas un loģistikas ēkas. Starp lielākajiem “BPT Real Estate” klientiem ir tādi ieguldījumu pārvaldības uzņēmumi kā LHV, “Capitalica Asset Management” un “East Capital”.

Uzņēmums “Projector”, kura kontrolpakete pieder ”BPT Real Estate” AS, tika izveidots 2004. gadā. Tas nodrošina tehnisko konsultāciju un TDD (tehniskās uzticamības pārbaudes) pakalpojumus Baltijas valstīs. Uzņēmuma “Projector” lielāko klientu vidū ir “Technopolis”, LHV, “Citycon”, “Linstow” un citi.


Šī mājaslapa izmanto nepieciešamās sīkdatnes, lai nodrošinātu optimālu mājaslapa darbību. Lai uzlabotu mūsu mājaslapas darbību atbilstoši Jūsu interesēm, mēs vēlētos iestatīt analītikas un reklāmu sīkdatnes, saglabājot informāciju par Jūsu veiktajām izvēlēm un iepriekšējiem mājaslapas apmeklējumiem. Izvēloties opciju „Piekrītu“, Jūs piekrītat visu neobligāto sīkdatņu izmantošanai. Jūs varat izvēlēties, kuras sīkdatnes izmantot, kā arī uzzināt vairāk, apmeklējot mūsu mājaslapas sadaļu Sīkdatņu Politika