“Newsec” īpašuma pārvaldīšanas pakalpojumi turpina paplašināties Latvijā: pārvaldīs loģistikas parku “Olaine”

“Newsec” īpašuma pārvaldīšanas pakalpojumi turpina paplašināties Latvijā: pārvaldīs loģistikas parku “Olaine”

Igaunijas investīciju sabiedrība “United Partners Property OÜ” tai piederošā loģistikas parka “Olaine” Latvijā pārvaldīšanu uzticējusi starptautiskajai nekustamā īpašuma (NĪ) konsultāciju sabiedrībai “Newsec”. “United Partners Property OÜ” īpašuma pārvaldīšanai izvēlējusies partneri, kurš, tāpat kā pati sabiedrība, darbojas visā Baltijas reģionā.

“Olaine” izvietojusies pusceļā starp Rīgu un Jelgavu – šī lokācija ērta uzņēmējdarbībai, kurai ir aktuāli piegādāt produkciju visos trijos Baltijas valstu tirgos. Loģistikas parka kompleksu veido divas modernas 37 tūkst. m2 platības ēkas ar uzglabāšanai un birojiem paredzētām augstas klases telpām, kuras aprīkotas ar progresīvu tehnisko infrastruktūru, apsardzes sistēmām, iespējām nodrošināt piemērotus temperatūras režīmus pārtikas un citu preču uzglabāšanai. Parka platība ir vairāk nekā 8 ha, tajā izveidota nepieciešamā transporta infrastruktūra, pielietoti elastīgi loģistikas risinājumi.

Galvenie “Olaines” nomnieki pašlaik ir Baltijas valstu mazumtirdzniecības līdere “Maxima” un loģistikas sabiedrība “Girteka”.

“Mēs atzinīgi vērtējam uzņēmuma NEWSEC nekustamā īpašuma pārvaldīšanas pakalpojumus Baltijas valstīs. To apliecina fakts, ka uzņēmuma pārvaldītie objekti Baltijas valstīs tiek pārvaldīti ar īpašu uzmanību klientu vajadzībām, ka arī atbilstoši starptautiskajiem kvalitātes, ilgtspējības un vides standartiem. Mēs esam ļoti priecīgi par uzsākto sadarbību un labprāt sadarbotos pie citu mūsu īpašumu pārvaldīšanas Baltijas valstīs,” norāda United Partners Property OÜ un Olaines Logistics SIA Komerciālo nekustamo īpašumu pārvaldīšanas vadītājs Vahurs Kaska

Rida Kalvaitiene, “Newsec” īpašuma pārvaldīšanas pakalpojumu grupas vadītāja Baltijas valstīs, ir pamanījusi, ka arvien vairāk investīciju sabiedrību visās Baltijas valstīs uztic sava īpašuma pārvaldīšanu profesionāļiem no ārpuses, nododot viņiem ēkas ikdienas apsaimniekošanu, komunikāciju ar esošajiem nomniekiem un jaunu nomnieku piesaistīšanu, citus tehniskos, ekspluatācijas un uzskaites procesus. “Newsec” pārvaldāmās ēkas visās trijās valstīs saņem augstu standartu pakalpojumus, darbojoties tiek ievēroti pēc iespējas draudzīgāki videi un energoefektivitātes principi, taupīti resursi tajās ekspluatācijas jomās, kur to vērts darīt.

“Vērojam tendenci, ka sabiedrības grib koncentrēties uz savu tiešo darbību un loģistikas objektu pārvaldīšanu nodot profesionālai organizācijai, kura darbojas saskaņā ar standartizētiem un automatizētiem principiem, tāpēc nodrošina nomniekiem labu pieredzi, kā arī ātru un efektīvu problēmu risināšanu. Biroja telpu segmentā šīs pārmaiņas ir notikušas jau agrāk, tagad šāda modeļa vērtību arvien biežāk sāk saprast arī investētāji, kuri darbojas citos NĪ segmentos,” uzsver R. Kalvaitiene.

Pēc viņas teiktā, “Newsec” ir uzkrājusi daudzu gadu pieredzi, pārvaldot tirdzniecības centrus, biroju ēkas, kā arī loģistikas un uzglabāšanas objektus visās Baltijas valstīs. Pakalpojumu kvalitāti papildus nodrošina ISO standarti, kuri klientiem sniedz vairāk garantiju pārvaldes un vides aizsardzības jomās.

Baltijas valstīs “Newsec” pārvalda 84 komerciālus objektus, kuru platība sasniedz teju 900 tūkst. m2, bet komandā strādā 59 profesionāļi, kuri ir atbildīgi par komerciālo objektu pārvaldi un to vērtības palielināšanu. Visā Ziemeļeiropā “Newsec” pārvalda īpašumu 65 miljardu eiro vērtībā.