Newsec organizētajā izsolē tiek pārdota viesnīca “Europa Rayale Rīga”

Newsec organizētajā izsolē tiek pārdota viesnīca “Europa Rayale Rīga”

Viesnīca “Europa Royale Rīga”, kas vēsturiski pazīstams kā “Benjamiņu nams” pārdota “Newsec” organizētajā elektroniskajā izsolē pazīstamam nekustamo īpašumu attīstīšanas uzņēmumam. Arhitektoniski vērtīgais nams kopā ar visu aprīkojumu pārdots par 4,82 miljoniem eiro.

Īpašumu iegādājās jaundibināts uzņēmums “Benjaminu nams”, kuru pārstāv Latvijā zināmais nekustamo īpašumu attīstītājs – Igaunijas kompānija “Kapitel” (iepriekš “E.L.L Real Estate”). Izsole norisinājās gada sākumā un īpašums pārreģistrēts uz jaunā īpašnieka vārda šogad 5.maijā.

“Šis ir jau trešais “Newsec” viesnīcu darījums Baltijā 2021. gadā. “Benjamiņu nama” pārdošanas procesā redzējām milzīgu interesi no dažāda veida pircējiem – nekustamo īpašumu attīstītājiem, investoru grupām un īpaši individuālajiem investoriem. Pircēji meklē mazas viesnīcas labās vietās ar mērķi atdzīvināt viesnīcu biznesu pēc pandēmijas vai pārveidot par īres dzīvokļiem,” skaidroja “Newsec” valdes priekšsēdētājs Latvijā Ģirts Grinbergs.

“Benjamiņu nams” atrodas Krišjāņa Barona ielā 12, Rīgā un tā zemesgabals ir 2346 kvadrātmetru liels. Uz tā atrodas viena četrstāvu viesnīcas ēka un viena divstāvu administratīvā ēka. Īpašumā ietilpst arī kustamā manta ar vairāk nekā 2100 vienībām – mēbeles, inventārs un aprīkojums.

Namā palikuši arī vēsturiski ļoti vērtīgi objekti – gan Rakstnieku savienības restaurētās klavieres, gan nacionālā romantisma stilā veidots skapis, Antona Benjamiņa kabineta iekārta, Ludolfa Liberta glezna Parīzes skats un Jaņa Rozentāla gleznotais Rūdolfa Blaumaņa portrets.

“Mēs ļoti priecājamies, ka šis 1876. gadā būvētais nams ar visu tā vēsturisko mantojumu ir ieguvis jaunus saimniekus un ļoti ceram, ka tas atgūs savu spozmi kāda tā ir bijusi visu 20 gadsimta sākumu,” piebilst Ģirts Grīnbergs.

Starptautiskais nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmums “Newsec” Latvijā jau no 2020.gada februāra  piedāvā arī nekustamā īpašuma elektroniskās izsoles, un pērn veiksmīgi novadītas 14 īpašumu izsoles.