TRAUKSMES CELŠANAS POLITIKA

„Newsec“ cenšas nodrošināt visaugstākos profesionalitātes standartus un nepieciešamības gadījumā dod iespēju darbiniekiem ziņot par neatbilstošām darbībām. Uzņēmums cenšas objektīvi noteikt apstākļus un veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu spēkā esošo normatīvo aktu un uzņēmuma iekšējo noteikumu un procedūru ievērošanu.

Pārkāpums nozīmē iespējamu noziedzīgu darbību, administratīvu pārkāpumu, darba pienākumu vai citu uzņēmuma obligāto prasību pārkāpumu, ko Trauksmes cēlējs uzzina no darba vai līgumattiecībām ar uzņēmumu. Ziņotie pārkāpumi ietver: koruptīvas darbības, uzņēmuma vai klienta līdzekļu piesavināšanos, naudas atmazgāšanu, uzmākšanos, noziegumus pret vidi utt.

Ziņošanas politika

MĒRĶIS

Sniegt iespēju darbiniekiem vērst uzmanību uz nopietnām problēmām
Nodrošināt to, ka problēmas tiek risinātas ar nopietnu un atbilstošu attieksmi
Nodrošināt Trauksmes cēlēja aizsardzību saistībā ar sniegto informāciju

ZIŅOŠANAS METODES

TIEŠI MUTISKI
Viens no uzņēmuma darbības principiem ir „atvērto durvju“ princips, tāpēc ikviens darbinieks sākotnēji ir aicināts attiecīgajā jautājumā sazināties ar atbildīgajām personām uzņēmuma ietvaros.
TELEFONS, E-PASTS
Katram jaunam darbiniekam pirms darba sākšanas tiek sniegta atbildīgo personu kontaktinformācija.
ANONĪMI TIEŠSAISTĒ
Ir pieejama ziņošana izmantojot tiešsaistes pieeju un šādu ziņojumu apstrādi veic īpaši tam izveidota komanda.

TRAUKSMES CĒLĒJA AIZSARDZĪBA

„Newsec“ nodrošina konfidencialitāti, tostarp netiek veikti nekādi diskriminējoši vai pretdarbības pasākumi pret darbinieku, kurš, balstoties uz savām personīgajām zināšanām, godīgi ziņo par neatbilstošām darbībām.

Ja kāda persona uzskata, ka pret viņu tie vērsta atriebīga darbība par ziņošanu par pārkāpumu vai piedalīšanos pārkāpuma izmeklēšanā, tai nekavējoties jāpaziņo atbildīgajai amatpersonai. Uz visiem šādiem paziņojumiem attiecas arī konfidencialitāte.