Šī gada trešais lielākais komerciālā NĪ tirdzniecības darījums Latvijā – par 25 milj. euro tiek pārdots biznesa centrs „Valdemāra centrs“

Šī gada trešais lielākais komerciālā NĪ tirdzniecības darījums Latvijā – par 25 milj. euro tiek pārdots biznesa centrs „Valdemāra centrs“

Starptautiskais nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmums Newsec darbojās kā konsultants biznesa centra “Valdemāra centrs” Rīgā pārdošanas procesā. Objektu, kas pieder igauņu nekustamā īpašuma investīciju (NĪ) pārvaldīšanas uzņēmumam Capital Mill, par 25 milj. euro iegādājās Zviedrijas investīciju uzņēmums Eastnine.

“Priecājamies, ka 2013. gadā esam veiksmīgi investējuši “Valdemāra centrā”. Iegādājoties šo objektu, mēs koncentrējāmies uz to, lai radītu tam pievienoto vērtību. Lepojamies, ka mūsu darbu ir novērtējuši gan starptautiskā, gan vietējā mēroga investoru uzņēmumi”, saka Capital Mill partneris.

“Valdemāra centrs” ir otrais objekts, ko Eastnine iegādājušies Rīgā. Zviedru investīciju uzņēmums arī turpmāk koncentrēsies uz īpašo Baltijas valstu galvaspilsētu komerciālo NĪ sektorā – “Valdemāra centrs” ir jau piektais biroju projekts Eastnine portfelī.

A klases 8 stāvu biznesa centrs “Valdemāra centrs” atrodas Latvijas galvaspilsētas ekskluzīvā vietā un tā kopējā platība ir 8,5 tūkst. kv. m. Šis biznesa centrs ir viens no pirmajiem modernajiem birojiem šajā Rīgas rajonā, kas piesaistījis augstas klases nomniekus – pašlaik šeit iemitinājušies vairāk nekā 10 starptautisku nomnieku, tostarp arī tādi pazīstami uzņēmumi kā “Rimi”, “Workland”, “Colliers”, “Oracle”, “Sorainen”, “PwC” u. c.

“Valdemāra centrs” ir viens no nedaudzajiem Rīgas biroju objektiem, kam ir pazemes autostāvvieta. Netālu no biznesa centra atrodas Nacionālais mākslas muzejs, Kongresu nams, centrālais parks, jūgendstila ēku rajons un citi galvenie pilsētas apskates objekti. Turklāt nepilna kilometra attālumā atrodas Rīgas autoosta.

Kā pastāstīja uzņēmuma Newsec Investīciju tirdzniecības darījumu grupas vadītājs Andrjus Švolka: “”Valdemāra centra” pārdošana papildinās šogad īstenoto vislielāko NĪ tirdzniecības darījumu trijnieku Latvijā, ko veido tirdzniecības centrs “Galerija Centrs” un “Luminor” bankas galvenais biznesa centrs.” Pēc eksperta vārdiem, investīcija biznesa centrā “Valdemāra centrs” pierāda Latvijas un Baltijas reģiona biroju tirgus likviditāti.

“Salīdzinot ar Viļņu un Tallinu, Rīgas biroju tirgū nedaudz vēlāk parādījās atdzimšanas pazīmes, tāpēc modernu biroju izvēles iespējas pilsētā līdz šim bijušas mazākas nekā kaimiņvalstīs. Baltijas valstu galvaspilsētu kontekstā modernas biroju ēkas Rīgā ir segments, kas visvairāk interesē investorus. To pierādīja arī lielā pircēju interese par “Valdemāra centrs” biznesa centru. Rīgas pilsētas centra komerciālais NĪ joprojām ir ievērojami lētāks un rada augstāku investīciju atdevi nekā līdzīgs NĪ attīstītajās Rietumeiropas valstīs. Mūsuprāt, tas joprojām ir investoru visnenovērtētākais segments.” atzīmē A. Švolka.